Actueel

                          


 

Almere 9 mei  

Vroeg op en, volgens de voorspelling, slecht weer on the way.

 

“It’s all in a days work” voor de vrijwilligers van UBAA.

 

Vandaag gaan de vrijwilligers een gezin bijstaan in de rechtbank van Almere. Het gezin had gevraagd om hier bij te zijn voor de extra steun en support.

Het is niet niks als je de dader onder ogen moet zien tijdens de rechtspraak waarin de dader ook nog eens het contact verbod opgeven wil zien.Acht man sterk staan om half tien voor de rechtbank.

Net op tijd, want als de deur achter ons dicht valt begint het flink te regenen. Om tien uur begint de zitting, die overigens achter gesloten deuren plaats vindt. We wachten dus in de wachtruimte waar de koffiemachine al snel overuren draait. 

Na ongeveer drie kwartier is alles achter de rug met een kleine overwinning alsuitkomst, de dader krijgt geen omgangsregeling, die slag is gewonnen. Ook werd duidelijk tijdens de rechtszaak dat de dader toch wel onder de indruk was van de nieuwe vrienden van het slachtoffertje. 

 

 

Stapje voor stapje wordt de wereld van het slachtoffertje veiliger, uiteraard niet alleen door de aanwezigheid van UBAA in zijn vriendenkring maar ook door een weldenkende rechter die het beste met hem voor heeft.

Na de nodige hughs, schouderklopjes en opgelucht gelach, pakken we onze spullen en verlaten voldaan de rechtbank.

Al met al een succesvolle dag voor het gezin,de vrijwilligers van UBAA, en voor de plaatselijke Burger King, die altijd in de buurt schijnt te zijn.


©Jizo

Hoorn 12 april 


het zonnetje schijnt nog en hoewel deze snel zal verdwijnen achter de wolken belooft het een mooie middag te worden. Een mooie middag om met vrienden te rijden, maar ook voor twee kanjers van UBAA kinderen die door SBS6 gevraagd zijn om voor de draaiende camera van Hart van Nederland hun verhaal te doen. Hun verhaal over misbruik en mishandeling en hoe UBAA ze helpt om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Vanaf de verzamelplek rijden we rond drie uur richting het gezin die dan al ruim een uur bezig zijn met opnames. Aangekomen in de straat kunnen we gelijk omkeren om vervolgens nog een keer aan te komen rijden,maar nu staat de cameraman wel met de camera in de aanslag, en komt de groep van motoren en een trike er mooi op te staan. Na een hartelijke ontvangst en een lekkere bak koffie wordt besloten om de kinderen ergens onderweg, dus tijdens de rit, op te nemen in onze familie en we gaan, met de cameraman in de achterbak, op weg.Hoewel er een harde wind staat vinden we langs het IJsselmeer een mooie plek om te filmen. De camera wordt in stelling gebracht en legt feilloos vast hoe de kinderen in onze familie worden opgenomen, ze krijgen een vest met hun roadname en een knuffelbeer die, traditie-getrouw, door iedereen eerst word volgestopt met liefde. Een leuk cadeau voor een meisje maar een jongen heeft natuurlijk een iets stoerder cadeau nodig, hij krijgt een rugby bal met de handtekeningen van alle aanwezigen. Een extra verassing zijn de cadeau’s die ze krijgen van een van onze members. Hoewel hun buddy’s altijd voor hun bereikbaar zijn hebben ze op deze manier iets tastbaars zodat ze er altijd aan herinnerd worden dat ze niet alleen zijn en zich dus altijd veilig kunnenvoelen. Meer opnames worden gemaakt van enkele members die voor de camera nog mogen vertellen over wat UBAA doet en wie we zijn. Het is ondertussen rond 17.00u als we aan de terug reis beginnen, en nu met de cameraman achterop de trike, worden de laatste beelden geschoten. In het filmpje hieronder ziet u het resultaat van een meer dan geslaagde dag van deze twee kanjers.

 

© Moose

Op naar Middelburg !!

 

       Nou, dat was het dan. Rechtbank Middelburg. Om 8 uur opgehaald door een  vrijwilliger en net zijn we op weg of de telefoon gaat.  De chapterpres rijd een eind achter ons en wil mee. We wachten dus en een paar minuten later stopt hij achter ons op de parkeerplaats in Wassenaar waar we op hem gewacht hebben. Met z’n drieën zetten we de reis voort, richting Capelle. Onze Bro uit Spijkenisse wilde ook mee en die pikken we nog even op. Van daar af richting Breda. Bij Roosendaal Zeeland in naar Middelburg, waar we keurig op tijd bij de rechtbank zijn. We waren aangekondigd en mogen door de security heen. Even wat consternatie, zo’n groep motorrijders maar toch komen we door de detectiepoorten heen en melden we ons op de tweede verdieping. Nadat we het zaaknummer hebben doorgegeven horen we dat de moeder en kind welke we vandaag begeleiden, er nog niet zijn. We krijgen een eigen wachtkamer toegewezen. Mooie stoelen, tafels en erg aardige mensen daar achter de balie. De dader, zo krijgen we te horen, zal niet op de zitting zijn. Hij kon geen vrij krijgen van zijn werk bij de gemeente Amsterdam hoorden we later. (!) De gemeente Amsterdam geeft een werknemer die bekend heeft een kind te hebben misbruikt en die naar de regiezitting moet geen vrij?. In ieder geval is hij er niet dus. Moeder en kind, hulpverleners en vriendinnen zijn er wat later echter wel. 

De rechtszaak begint op tijd, de officier doet zijn verhaal en we horen de gebeurtenissen tot in detail. De officier vraagt om gevangenneming van de dader. Er zijn DNA sporen van hem aangetroffen bij het slachtoffer en op zijn geslachtsdeel speekselsporen (en daarmee DNA) van het slachtoffer. 


lees meer>>

Op naar Groningen !! 


Donderdag de 24ste was het zo ver, de rechtszaak tegen de vader van mijn kinderen die er van verdacht werd de kinderen en nog een buurmeisje mishandeld en misbruikt te hebben.

Zenuwen gierden door ons heen. 's-morgens al vroeg zijn we naar onze UBACA buddy’s gereden, omdat ze voor mijn dochter hadden geregeld, zodat ze niet mee hoefde naar de rechtbank en ik dat ook geen goed idee vond, dat ze gezellig naar een boerderij kon een dagje, en daar lekker kon spelen en dieren kon voeren.

Nadat zij op weg was naar de boerderij, zijn wij met z’n allen ook op pad gegaan, mijn vriend en ik, met mijn zoon in de auto. Op naar de afsluitdijk.

Daar troffen we nog drie UBACA mannen, en daar mocht mijn zoon bij een van de mannen opstappen en de rest van de rit lekker achter op de motor mee rijden.. De grote smile kwam niet meer van mijn zoons gezicht af, en het leek of alle zenuwen van zijn gezicht verdwenen waren.Hij wilde per se mee, hij wilde zijn vader nog een keertje zien en daarna nooit meer.Bij de rechtbank in Groningen aangekomen, na wat zoeken en omrijden, sloten er nog een aantal UBACA mensen bij ons aan.

lees meer>>

Monique

 

Belgie!! 28 september 2013


28 September. Vanuit heel Nederland worden vroeg in de ochtend motoren klaargezet. Zadeltassen worden gevuld met eten en drinken.on the road Benzine en olie gecontroleerd. Leren jassen aan, laarzen, handschoenen, helm op. Motoren worden gestart. Een laatste groet aan de thuisblijvers. En de rit begint. Naar België. De eerste kennismaking van de members van het Nederlandse Chapter met de members van het Belgische Chapter. Vanuit heel Nederland zijn motorrijders op weg naar Diepenbeek. Naar een cafe met een treffende naam. "De Drie Pistolen" heet het. Ik rijdt met een groep vanuit de randstad over Antwerpen. Eerst op de A13 een stop voor mensen die zich aansluiten. Dan op de A16 bij de Mac een tweede stop om ook daar mensen op te pikken. Van daar uit.... de weg op! Richting Breda, de grens over bij Hazeldonk. 

 

 

lees meer>>

UBAA bij de belegering van Teijlingen, 8 September 2013 

 

ridders in teijlingen8 September 2013. Een dag als alle andere. Dat denk je dan als je wakker word. Half tien, de telefoon… zijn jullie al onderweg naar Teylingen? Teylingen… half 12 toch? “Nee, 10:00 uur gaan we open, we staan te wachten op je.” Okeeee…. Haasten dus! Om even over tien uur staan we aan de poort van de middeleeuwen. Letterlijk. Vandaag word het beleg van Teijlingen nagespeeld door een groep re-enactors. Mensen die tot in detail gebeurtenissen uit vroegere tijden naspelen. In dit geval dus de belegering van Teijlingen.

Lees meer>>

 
 
 
 
  

U.B.A.A. Kids-dag 7 september 2013

 

Zaterdag 7 september was het zover de 1ste U.B.A.A.(België) Kids-dag.
Deze vond plaats en kwam mede tot stand in samenwerking met Flipperland in Herselt. 

Om 14:00 uur werd iedereen verwacht op de parking van flipperland, de kids waren niet te houden en wisten niet hoe snel ze binnen moesten geraken.
Maar er stond hun dan ook heel wat te wachten................
Ook de grote kinderen hadden pret!!!
Film konden ze gaan kijken in de flipperbioscoop en wat ze helemaal super vonden was zich uitleven met het laserspel in de flipperjungle.
Het was een super toffe dag voor de kids en ze hebben stuk voor stuk superpret gehad.

Lees meer>>